У Казахстані затримали двох українських правозахисників - волонтери

У Казахстані затримали двох українських правозахисників - волонтери

Укрінформ
Правозахисник, волонтер Італійської федерації з прав людини Наталія Панченко заявила про затримання у столиці Казахстану Астані двох українських правозахисників - Людмили Волошиної та Валерія Явтушенка.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Щойно в Астані затримали другого спостерігача правозахисної місії Італійської федерації з прав людини. Валерій Явтушенко разом з адвокатом їхали в Консульство України. По дорозі їх затримала поліція. Зв'зок з обома перервався", - зазначила вона.

У попередніх дописах Панченко повідомила про затримання спостерігача місії Людмили Волошиної. "Сьогодні невідомі, які представились міграційною поліцією, затримали спостерігачку офіційної правозахисної місії Federazione Italiana Diritti Umani - Comitato Italiano Helsinki, яка перебувала в м. Астана. Кілька чоловік увірвались до неї в номер готелю і забрали Людмилу Волошину в невідомому напрямку. Також у неї вирвали з рук телефон. Наразі зв'язок зі спостерігачкою втрачено", - зазначила волонтер.

За її словами, Волошина була на суді у справі Айгуль Акберді і "встигла поспілкуватися з головою суду, який розповів, ...що його звільнили з посади та чинять тиск через те, що суд виніс незалежний вирок у справі Айгуль". "Вчора відбувся напад на цього суддю. Була спроба збити його автомобілем, але йому вдалося втекти", - додала Панченко.

Також вона зазначила, що консул України в Астані Іван Алмаші дізнався місце знаходження Явтушенка і виїхав на місце. Місце знаходження Волошиної залишається невідомим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-