НАЗК направило до суду адмінпротоколи на депутата та директора держпідприємства

НАЗК направило до суду адмінпротоколи на депутата та директора держпідприємства

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно народного депутата України, директора державного підприємства та ще 3 посадовців.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Національне агентство встановило, що народний депутат Петро Сабашук не подав до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з придбанням у м. Києві земельної ділянки площею 0,061 га вартістю понад 325 тис. грн та садового будинку вартістю понад 106 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Також НАЗК склало 15 протоколів стосовно генерального директора державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності" Андрія Кудіна.

"Встановлено, що директор держпідприємства жодного разу не подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, отримавши протягом 15-ти місяців у 2017-2018 роках доходи на загальну суму понад 1,4 млн гривень", - повідомили в агентстві.

Не подав відповідне повідомлення до Реєстру декларацій і прокурор Криворізької місцевої прокуратури № 3 Сергій Артеменко після придбання автомобіля "Audi A6" 1996 року випуску вартістю понад 117 тис. гривень.

"Посадовець Департаменту інформаційних технологій Державної фіскальної служби України Олександр Куценко повідомив Національне агентство про придбання автомобіля Peugeot 301 2017 року випуску вартістю 308,5 тис. гривень з порушенням 10-денного строку", - зазначили у Нацагентстві.

Читайте також: НАЗК поскаржилося в поліцію на 30 чиновників, які умисно не подали декларації

Крім того, за несвоєчасне подання декларації перед звільненням направлено до суду протокол за частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно колишнього директора Департаменту державного регулювання та контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та протидії їх незаконному обігу Держлікслужби.

У НАЗК нагадали, що складення протоколу і направлення його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-