Суд зобов'язав ДБР почати розслідування проти Супрун - ЗМІ

Суд зобов'язав ДБР почати розслідування проти Супрун - ЗМІ

Укрінформ
Печерський районний суд Києва зобов'язав внести до Єдиного реєстру досудового розслідувань України (ЄРДР) відомості про вчинення кримінального правопорушення в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета в Україні".

"13 лютого 2019 року Печерський районний суд Києва своєю ухвалою зобов'язав уповноважених службових осіб Державного бюро розслідувань внести в ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 376 Кримінального кодексу України і розпочати досудове розслідування стосовно в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун", - наголошується в публікації.

Юристи пояснюють, що ст. 376 КК передбачає покарання за втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або домогтися винесення неправосудного рішення. Частина 2 цієї статті передбачає ті ж дії, вчинені з використанням службового становища.

Уповноважена особа ДБР буде зобов'язана протягом 24 годин з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг із ЄРДР.

Читайте також: Кабмін прийняв розпорядження, що дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адмінсуд Києва 5 лютого заборонив Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення прийнято за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука. Уряд оскаржив це рішення.

11 лютого в Окружному адміністративному суді Києва розглядалося клопотання Кабінету міністрів про скасування тимчасової заборони Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Суд ввечері того ж дня пішов до нарадчої кімнати, пообіцявши найближчим часом оголосити рішення.

Увечері 12 лютого в суді підтвердили, що суддя Сергій Каракашьян, який має прийняти рішення за клопотанням Кабміну, вже більше доби перебуває в дорадчій кімнаті.

На п'ятницю, 15 лютого, призначено розгляд по суті позову народного депутата Мосійчука щодо відсутності у Супрун повноважень для виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-