НАЗК поскаржилося в поліцію на 30 чиновників, які умисно не подали декларації

НАЗК поскаржилося в поліцію на 30 чиновників, які умисно не подали декларації

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що 30 посадовців проігнорували попередження про кримінальну відповідальність і не подали декларації.

Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

"НАЗК виявило ознаки умисного неподання декларацій 30 посадовими особами. Як передбачено законодавством, обґрунтовані висновки щодо цього Національне агентство направило до територіальних органів Нацполіції та прокуратури для здійснення досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Національне агентство згідно із законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом 10 днів з дня отримання таких повідомлень.

"Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали. Серед осіб, що не дотримались вимог закону, 8 депутатів місцевих рад, 13 посадовців органів Нацполіції, а також службові особи Нацбанку, прокуратури, Мін’юсту та інших державних органів. Більшість порушень стосуються неподання декларації особи, яка припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування", - зазначили в Нацагентстві.

Читайте також: НАЗК виявило в деклараціях посадовців "помилок" на 8,6 мільярда

НАЗК також нагадало суб’єктам декларування про встановлений законом обов’язок щодо подання не лише щорічних декларацій, а й декларацій перед та після звільнення.

Відповідальність за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-