Зубко розповів, коли і де українцям видадуть субсидії за лютий

Зубко розповів, коли і де українцям видадуть субсидії за лютий

Фото
Укрінформ
У рамках монетизації субсидій кошти за лютий отримувачам видаватимуть через Укрпошту або рахунок в Ощадбанку з 4 по 25 березня.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"4 млн 200 тис. домогосподарств мають можливість отримати субсидії, більше 70% ( з них - ред.) - пенсіонери... Пенсіонери, які мають рахунки в Ощадбанку, будуть отримувати кошти на свої рахунки. Ті, хто отримують пенсію через Укрпошту, також разом із пенсією отримуватимуть (готівкові кошти субсидії - ред.)", - сказав Зубко.

Він додав, що громадянам, які не мають рахунку в Ощадбанку, але є отримувачами субсидій, потрібно буде звернутись у будь-яке відділення Ощадбанку та відкрити рахунок для подальшого отримання субсидій.

За словами Зубка, субсидії за лютий на рахунки отримувачів перерахують із 4 по 25 березня.

Геннадій Зубко провів нараду щодо запровадження монетизації субсидій / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Як повідомлялося, з березня в Україні запрацюють два паралельні механізми монетизації субсидій, які передбачатимуть і перерахування коштів на рахунок споживача, і виплату готівки. Міністерство соціальної політики перераховуватиме кошти у державний Ощадбанк. Кожен отримувач матиме свій обліковий запис, кошти з нього перераховуватимуться на оплату послуг. Залишки коштів домогосподарства зможуть отримати готівкою за підсумками опалювального року.

Читайте також: Тарифи за тепло — завдання для міської влади та уряду на 2019 рік

З ініціативи Президента був напрацьований альтернативний механізм, який передбачає виплату грошових коштів одержувачам субсидій. Ці кошти почнуть виплачувати у березні, і тоді люди мають оплатити послуги за лютий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-