Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як московська історична брехня у київському метро «катається»

Як московська історична брехня у київському метро «катається»

Укрінформ
Хоч це й, скоріше за все, ніяка не зрада – лиш недолугість, брак елементарної ерудованості одних і байдужість інших

12 лютого 2019 року, у київському метро (це все важливі деталі), звернув увагу на те, що показують інформаційні екрани, підвішені під стелею вагона. Там йшла «нова програма». Раніше в рубриці про історичні особистості розповідали про художника Мурашка і короля Данила, а тепер – про київських князів.

От, наприклад, дивлюсь про Володимира Великого, святого, рівноапостольного, хрестителя Русі… Раптом на екрані з’являється зображення князя і я з жахом його пізнаю: це пам’ятник Володимиру встановлений нещодавно… у Москві, під кремлівською стіною, як монументальне підтвердження російських претензій на українську історію.

Ще раз: у київському метро, у лютому 2019-го, наприкінці п’ятого року україно-російської війни… Ніби нема того ж князя Володимира з хрестом, знаменитого пам’ятника на Володимирській гірці, одного з символів столиці...

Ні, це скоріше за все ніяка не зрада – це тупість і брак елементарної ерудованості одних і байдужість інших. Один нагуглив «підходящу» картинку, а другий, може й знаючи звідки вона, подумав: ну то й що, «с півом потянєт»!

Вже й не знаю, кого називати ідіотом і чи варто ще це робити… Мене просто цікавить: скільки має пройти часу, щоби цю ганьбу помітив хтось таки небайдужий, і від кого щось у нашій підземці залежить, скільки цей «лікнеп для дебілів» ще розважатиме «киян і гостей міста»?

Сергій Тихий
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-