ГПУ - прихильникам Супрун: від листів на е-пошту недоторканність з Мосійчука

ГПУ - прихильникам Супрун: від листів на е-пошту недоторканність з Мосійчука "не спаде"

Укрінформ
На підтримку відстороненої судом від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун до Генеральної прокуратури уже надійшло понад 3 тисячі запитів про зняття недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Звертаємося до прихильників в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Ми побачили ваш флешмоб "Подай запит в Генпрокуратуру про зняття недоторканності з Мосійчука". Скажемо прямо: для вас це звичайний флешмоб, для нас - необхідність обробити понад 3000 запитів та відповісти на них протягом 5 днів", - написала Сарган.

При цьому вона зазначила, що від кількості листів на електронній пошті ГПУ "депутатська недоторканність з нардепа так просто не спаде".

Сарган пояснила, що ще у 2015 року Вищий адміністративний суд визнав незаконним рішення про включення до порядку денного Верховної Ради питання про надання згоди на притягнення Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Верховний суд залишив це рішення без змін.

"Як наслідок, виконуючи вимоги КПК України та на підставі прийнятих судами рішень, 20.10.2016 підозру Мосійчуку було скасовано", - зазначила речник генпрокурора.

Читайте також: Супрун закликає своїх прихильників не піддаватися на провокації під час суду

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

Уряд оскаржив це рішення.

11 лютого 2019 року в Окружному адміністративному суді Києва розглядалося клопотання Кабінету міністрів про скасування тимчасової заборони Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Суд досі не оголосив свого рішення — він уже понад добу перебуває в нарадчій кімнаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-