Дипломи та шкільний спорт: Україна та ОАЕ готують новий освітній меморандум

Дипломи та шкільний спорт: Україна та ОАЕ готують новий освітній меморандум

Фото
Укрінформ
Україна та ОАЕ розпочнуть підготовку нового меморандуму про співпрацю у сфері освіти.

Про це домовилися міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та міністр освіти ОАЕ Хусейн Ібрагім Аль Хаммаді , повідомляє прес-служба МОН.

«У сучасному світі практично всі успішні проекти здійснюються у співдії. Ми давно були зацікавлені в розвитку відносин з ОАЕ, і нарешті змогли досягнути домовленостей за всіма пріоритетними для нас в освіті напрямами. Зокрема, в 2019 році для нас одним із пріоритетів розвитку освіти є діджиталізація. Сьогодні ми змогли домовитися про те, що спільно розроблятимемо електронні освітні матеріали, зокрема ті, що ми зможемо покласти на нашу Національну освітню електронну платформу», – поінформувала Гриневич.

Було також домовлено, що Україна та ОАЕ започаткують спільні програми мобільності для студентів та проводитимуть літні табори для обміну школярами. Окремий напрямок співпраці - розвиток шкільного спорту та проведення спільних спортивних активностей для учнів.

«Найближчим часом ми також розпочнемо процедури визнання дипломів українських університетів. Для початку МОН має надати інформацію про 40 найкращих університетів. Далі усі дані про те, які дипломи українських вишів визнаються в Об’єднаних Арабських Еміратах, буде розміщено на сайті посольства України в ОАЕ», – пояснив заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, який також брав участь у зустрічі.

Читайте також: ДПА з іноземної мови в 9-му класі включатиме аудіювання - Міносвіти

Сторони також домовилися про розвиток співпраці між Малою академією наук України та схожою структурою для підтримки талановитої молоді в ОАЕ. Планується проведення спільних змагань та проектів.

Як повідомлялося, попередній меморандум про співпрацю у сфері освіти між Україною та ОАЕ було підписано у листопаді 2012 року.

Фото: МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-