Полозов розповів про слідчі дії щодо полоненого моряка

Полозов розповів про слідчі дії щодо полоненого моряка

Укрінформ
Сьогодні в Москві відбулися слідчі дії щодо одного з полонених українських моряків - Сергія Цибізова, який знову заявив, що є військовополоненим.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов в Facebook.

"11 лютого відбулися слідчі дії щодо військовополоненого Сергія Цибізова. Він знову заявив під протокол, що є військовополоненим і відмовився відповідати на запитання слідчого", - написав Полозов.

Разом з тим, додав адвокат, Цибізов відповів на питання адвоката стосовно умов утримання й ці відомості було зафіксовано.

"Адвокатом Цибізова Сергієм Новіковим було долучено копію резолюції ПАРЄ, заявлено ще низку клопотань та подано кілька заяв слідству", - також повідомив Полозов.

Він також зазначив, що загальний стан Цибізова задовільний.

За словами Полозова, до теперішнього часу Цибізову не передали апеляційну скаргу, підготовлену його адвокатом, незважаючи, що вже на завтрашній день призначено судове засідання.

Читайте також: Фейгін: Посередником зі звільнення українських політв'язнів у РФ міг би стати Трамп

Завтра, 12 лютого, будуть розглянуті скарги на продовження арешту другій четвірці військовополонених моряків: Євгенію Семідоцькому, Андрію Оприску, Роману Мокряку і Сергію Цибізову.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Московський міський суд відмовив у задоволенні скарг на продовження арешту першій четвірці військовополонених українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки: Володимиру Терещенку; Сергію Попову; Богдану Головашу; Андрію Шевченку. Суд відмовився при розгляді долучити копію резолюції ПАРЄ.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових корабля, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряка.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків всіх їх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду м. Москви про продовження терміну утримання під вартою всіх 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-