Відсторонення Супрун: суд пішов до нарадчої кімнати

Відсторонення Супрун: суд пішов до нарадчої кімнати

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо клопотання Кабінету міністрів про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Про це оголосив суддя Сергій Каракаш'ян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд іде до нарадчої кіманти, проте я не можу вам гарантувати винесення рішення сьогодні, скоріш за все, це відбудеться наступного дня. Про час та місце оголошення повного тексту рішення вас буде повідомлено додатково", - сказав суддя.

На сьогоднішньому засіданні виступили Уляна Супрун, її адвокат, позивач Ігор Мосійчук і його представники, міністр юстиції Павло Петренко та представники Мін'юсту.

Петренко, зокрема, наголосив, що правових підстав для відсторонення виконуючої обов'язки глави МОЗу немає, оскільки це має право робити лише уряд. Міністр також зазначив, що як представник Кабміну звертається до суду щодо задоволення клопотання про залучення уряду як третьої особи у справі.

Після свого виступу Петренко мав дискусію із позивачем у справі Ігорем Мосійчуком.

Адвокат Супрун Анатолій Гасюк додав, що Мосійчук не має належного процесуального статусу для відповідного позову щодо "відсутності компетенції" у в.о. міністра охорони здоров'я.

У свою чергу, представниця Мосійчука наголосила, що діяльність відомства і посадових осіб має здійснюватися на засадах взаємозаміщення. “Неможливо зупинити роботу такого відомства через відсутність конкретної особи”, - сказала вона.

Читайте також: Петренко у суді назвав відсторонення Супрун втручанням в роботу Кабміну

Представниця позивача звернула увагу на те, що відповідно до постанови Кабінету міністрів, про яку суд зазначив у своїй ухвалі про забезпечення позову, в разі тимчасової відсутності міністра охорони здоров’я виконання його обов’язків покаладається на першого заступника, а в разі його відсутності — на одного із заступників міністра.

Вона також зазначила, що Уляна Супрун 4 жовтня 2018 року підписала наказ №1814 “Тимчасовий розподіл обов'язків між в. о. міністра охорони здоров'я України, заступниками міністра та державним секретарем міністерства”.

“Відповідно до вказаного порядку, який підписано 3 або 4 місяці тому, на час відсутності в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, її повноваження виконує заступник міністра Ковтонюк Павло Анатолійович. Тобто, протягом дії забезпечення позову у вказаній справі, виходячи з вказаного порядку, підписаного 4 жовтня 2018 року №1814, саме всі накази, договори або інші документи, які стосуються діяльності МОЗу, має виконувати вказана особа.”, - заявила представниця Мосійчука.

Упродовж дня під час будівлею Окружного адмінсуду Києва проходили акції на прибічників і противників Уляни Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-