Порошенко привітав полонених моряків-курсантів із присвоєнням офіцерських звань

Порошенко привітав полонених моряків-курсантів із присвоєнням офіцерських звань

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав захоплених у полон моряків Богдана Головаша та Владислава Костишина з отриманням звання «лейтенант» та військово-морських кортиків.

Про це глава держави написав у Facebook.

"Найтепліші вітання 26 курсантам випускного курсу Інституту Військово-Морських сил Національного університету «Одеська морська академія» з отриманням звання «лейтенант» та військово-морських кортиків.Серед випускників - захоплені в полон РФ курсанти Богдан Головаш та Владислав Костишин. Їхні лейтенантські погони та кортики чекають на них вдома. А нашим хлопцям хочу сказати одне - не здаватися! Ми боремося за повернення усіх наших 24 моряків додому", - зазначив Порошенко.

Він висловив сподівання, що Головаш і Костишин обов’язково стануть командирами катерів і примножуватимуть наші бойові традиції.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 9 лютого, двом полоненим морякам Владиславу Костишину та Богдану Головашу, як і ще 24 курсантам випускного курсу Інституту Військово-Морських сил Національного університету «Одеська морська академія» присвоєно офіцерське звання «лейтенант».

Командувач ВМС адмірал Ігор Воронченко повідомив, що курсанти Костишин і Головаш, щоб набути необхідної морської практики, проходили військове стажування на захоплених катерах, адже після випуску їх планували призначити на посади на катери даного типу.

Читайте також: Двом полоненим морякам присвоїли офіцерські звання

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків. Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли в Москву. Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії про порушення прав затриманих українських моряків.

Фото: Петро Порошенко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-