Курс на НАТО, прогноз бабака та

Курс на НАТО, прогноз бабака та "втомлені" дороги

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Курс на ЄС та НАТО – відтепер у Конституції. Цього тижня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом. За відповідне рішення проголосували 334 народні депутати за мінімально необхідних 300.

Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

У Софії Київській відбулося зведення на престол новообраного предстоятеля Православної церкви України Митрополита Київського та всієї України Епіфанія. Церемонія інтронізації завершила всі процедури, які утверджують автокефалію ПЦУ. Після урочистостей також відбулося перше засідання Священного Синоду ПЦУ.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Окружний адміністративний суд м. Києва цього тижня частково задовольнив заяву народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я. На фото: порожнє місце, на якому зазвичай сидить Уляна Супрун, під час засідання Кабміну.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Третій день народження в застінках російської в'язниці зустрічає в п'ятницю, 8 лютого, незаконно ув'язнений у РФ власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко. Йому виповнюється 50. З цієї нагоди в Укрінформі відбулася зустріч "День народження Романа Сущенка – журналіста, художника, політв'язня", в якій взяли участь, зокрема, митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній, міністр культури України Євген Нищук (на фото), донька політв'язня – Юлія Сущенко. Всі присутні змогли підписати листівки для бранця Кремля.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Тим часом на Майдані Незалежності активісти Кримської правозахисної групи провели акцію на підтримку Романа Сущенка й Володимира Балуха, який також святкує в п'ятницю свій день народження.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Пізню весну з приходом тепла у квітні навіщував популярний на Слобожанщині чотирилапий "синоптик" – бабак Тимко. За сценарієм свята, Тимко передбачив не лише відтермінування приходу весни, але й переможця фіналу популярного серіалу "Гра престолів", тричі обравши із запропонованих йому фото з іменами героїв серіалу представника темних сил – Короля Ночі.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Тим часом в усьому світі зустріли Свято весни, або китайський Новий рік за місячним календарем. У центрі Львова з цієї нагоди влаштували парад драконів, святковий концерт та ярмарок, де охочі могли спробувати традиційну східну кухню та придбати святкові сувеніри.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

А модна індустрія вже готується до наступної зими. 44-й Ukrainian Fashion Week в Мистецькому Арсеналі, як завжди, дивував неординарністю фантазії вітчизняних кутюр'є. На фото – модель під час показу колекції Dastish Fantastish дизайнера Володимира Демчинського.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Упродовж п'яти днів 50 дизайнерів демонстрували колекції прет-а-порте сезону осінь-зима 2019/2020. На фото - модель показує одяг з колекції дизайнера Ірини Джус (DZHUS).

Читайте також: Марш зі смолоскипами, лютий у тумані і велоперегони на снігу

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Водна криза: в результаті обвалення центрального каналізаційного колектора три великі райони курортного Бердянська у Запорізькій області (а це - 80 тисяч жителів) майже тиждень були без води. Найближчим джерелом стало море. Пластикові пляшки, бочки, відра – воду набирали в усі ємності, які зручно нести. "Якби не море, то був би... капець", – прокоментував ситуацію місцевий школяр. Воду дали, збудувавши тимчасовий трубопровід.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Священик тримає портрет із зображенням Митрополита Київського та всієї України Епіфанія біля Софії Київської, де відбулася інтронізація предстоятеля Православної церкви України.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Учасники мітингу на підтримку проекту Закону про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) з прапором та плакатами біля будівлі Верховної Ради України.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Активісти запалили фаєри під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" біля Адміністрації Президента у столиці.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Лабораторні пробірки на пункті забору крові у межах Днів донорства, приурочених до Всесвітнього дня боротьби з раком, на базі Головного військово-медичного клінічного центру Державної прикордонної служби України в Києві. 

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Ями на дорозі на трасі Мукачево-Рогатин на ділянці між Мукачевом та Іршавою на Закарпатті.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Засніжені букові дерева в тумані на схилі гори Гимба на Закарпатті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-