НАБУ завершило слідство у справі

НАБУ завершило слідство у справі "Трейд Коммодіті"

Укрінформ
НАБУ завершило розслідування у справі про розтрату великої суми коштів під час закупівлі палива у ТОВ "Трейд Коммодіті" для потреб армії і змінило підозру заступнику міністра оборони Ігорю Павловському.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа щодо закупівлі палива у "Трейд Коммодіті" на цьому тижні закінчена. Змінена підозра причетним особам, в тому числі заступнику міністра оборони, і відкрито матеріали справи стороні захисту", - розповів Ситник.

За його словами, підозри, які були оголошені у справі до цього, зараз змінені у зв'язку з отриманням висновків судово-медичної експертизи.

Коментуючи рішення Київського окружного адміністративного суду, що скасував акт Державної аудиторської служби, на якому були побудовані звинувачення НАБУ на адресу Міноборони у завданні державі збитків на суму майже 150 млн грн під час закупівлі палива у компанії "Трейд Коммодіті", Ситник зазначив, що "цей суд не припиняє дивувати своїми рішеннями". Як приклад він назвав нещодавнє рішення цього суду тимчасово заборонити Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

"До висновків судово-медичної експертизи у справі "Трейд Коммодіті" цей суд ще не добрався, але я цього не виключаю", - зауважив директор НАБУ.

Читайте також: Справа Міноборони: аудит підтвердив порушення при закупівлі палива

Як повідомлялося, НАБУ і САП 11 жовтня 2017 року заявили про викриття корупційної схеми з розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива для Міноборони.

Було затримано заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимира Гулевича. Їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згодом НАБУ повідомило про підозру в розтраті державних коштів при закупівлі палива ще двом чиновникам Міноборони.

Державна аудиторська служба під час перевірки процедури закупівлі палива Міністерством оборони у ТОВ "Трейд Коммодіті" встановила факт необгрунтованого перевищення ціни.

Однак у березні 2018 року Київський окружний адміністративний суд скасував акт Державної аудиторської служби, на якому були побудовані звинувачення НАБУ на адресу Міноборони.

Як розповів керівник САП Назар Холодницький, згодом додаткова експертиза в кримінальному провадженні про можливе розкрадання коштів Міноборони на закупівлі палива у ТОВ "Трейд Коммодіті" начебто зменшила суму збитків до 58 млн грн.

Він також повідомив, що у справі відновлювали слідство для проведення додаткової експертизи, оскільки попередня була проведена на підставі висновку аудиторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-