Міністра фінансів часів Януковича викликають на допит до ГПУ

Міністра фінансів часів Януковича викликають на допит до ГПУ

Укрінформ
Екс-міністра фінансів України Юрія Колобова викликають 18 лютого на допит до Генеральної прокуратури України.

Повістка про виклик опублікована в "Урядовому кур'єрі" за 7 лютого 2019 року.

"Колобов Юрій Володимирович, 18.04.1973 р.н., відповідно до вимог ст. 133, 135 КПК України вам необхідно з'явитися 18.02.2019 р. об 11 годині 00 хвилин до слідчого в особливо важливих справах управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Гайдара В.А.", - йдеться у повістці.

Зазначається, що Колобова мають допитати у кримінальній справі від 31 січня 2013 року "за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації) ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3, ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) та іншими статтями КК України".

Читайте також: Генпрокурор: Майно екс-глави МВС Захарченка арештують повторно

Юрій Колобов був міністром фінансів у період 28 лютого 2012 - 27 лютого 2014 років. Він проходив як підозрюваний у справі про розтрату 220 млн грн, виділених на побудову телекомунікаційної мережі спеціального призначення. Окрім нього, підозрюваними також є екс-президент Віктор Янукович, екс-прем’єр Микола Азаров і колишній перший віце-прем’єр і екс-голова Нацбанку Сергій Арбузов.

У лютому 2018 року суд закрив справу Колобова, якому інкримінували ч.2 ст.367 ККУ – службова недбалість, у зв'язку з закінченням строку давності.

Однак залишилось відкритим провадження у справі про заволодіння державним майном (ст. 191 ККУ), що призвело до матеріальної шкоди в особливо великих розмірах на суму 220 млн грн.

Суть первинної підозри Колобову полягала в тому, що в період з жовтня 2010 року по липень 2013 року він як міністр фінансів, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби та держави, умисно, з корисливих мотивів та в інтересах ТОВ "ЕСУ", організував фінансування за рахунок державного бюджету України виконання робіт з побудови телекомунікаційної мережі спеціального призначення, які згідно до умов продажу пакета акцій ВАТ «Укртелеком» та договору купівлі-продажу від 11.03.2011 № КПП-582 покладено на ТОВ "ЕСУ", внаслідок чого заволодів державними коштами на загальну суму 220 млн грн.

Як відомо, Колобов виїхав з України у 2014 році і перебував у розшуку Інтерполу.

У 2015 він був затриманий іспанською поліцією, після чого готував документи для отримання політичного притулку в Іспанії.

18 січня 2016 року, газета "El Confidencial" повідомила, що іспанська поліція відмовилася видати Україні Колобова, оскільки вважає, що його справа має політичний характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-