Парубій не фігурує у кримінальному провадженні — ДБР

Парубій не фігурує у кримінальному провадженні — ДБР

Укрінформ
Держбюро розслідувань проводить досудове розслідування щодо службових осіб Апарату Верховної Ради, проте спікер Андрій Парубій не є фігурантом кримінального провадження.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті ДБР.

“Звертаємо увагу, що Голова Верховної Ради Андрій Парубій не є працівником Апарату Верховної Ради та не фігурує у кримінальному провадженні ДБР”, - йдеться у заяві.

У відомстві поінформували, що слідчі центрального апарату ДБР проводять досудове розслідування за фактом ухвалення службовими особами Апарату ВР рішень про щомісячні виплати народним депутатам коштів на оренду житла чи винаймання готельного номеру.

Як зазначається, списки народних депутатів, які скористалися правом на отримання коштів, розміщені на офіційному сайті Ради. Проте, за даними слідства, окремі депутати не мали права на отримання цих коштів, оскільки були забезпечені житлом у Києві або на відстані 30 км від нього.

У ДБР наголошують, що саме Апарат ВР організує проведення спецперевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функції держави, забезпечує дотримання вимог законодавства з питань запобігання і протидії корупції.

Читайте також: Парубій обіцяє “санкції” за передвиборчу агітацію в Раді

“Враховуючи викладене, в діях службових осіб Апарату Верховної Ради України вбачаються можливі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків, що завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам”, - поінформували у бюро.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ДБР нібито відкрило справу щодо Парубія і працівників Апарату ВР за ст. 365 Кримінального кодексу України ("Перевищення влади або службових повноважень").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-