У 2019 році середня зарплата сягне докризового рівня - Розенко

У 2019 році середня зарплата сягне докризового рівня - Розенко

Укрінформ
В Україні розмір середньої заробітної плати в доларовому еквіваленті досягне рівня докризового періоду вже у 2019 році.

Таку заяву віце-прем’єр-міністра Павла Розенка оприлюднив Урядовий портал.

«Я думаю, що реально в 2019 році, зберігаючи такі темпи росту економіки, розмір середньої зарплати в доларовому еквіваленті досягне докризового рівня вже в цьому році», - заявив урядовець.

Він нагадав, що Світовий банк і МВФ свого часу прогнозували відновлення розміру зарплат у доларовому еквіваленті лише у 2021 році. «Сьогодні ми вже значно оптимістичніше налаштовані, і є всі підстави говорити, що не у 2021 році, а вже у 2019 ми будемо мати середню зарплату на рівні докризового періоду», - зазначив віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Фінансування на виплату субсидій вистачить - Розенко

За його словами, рішення про замороження соціальних стандартів, які було прийнято у 2014 році, вберегли країну від дефолту. «Сьогодні ж ми робимо все для того, щоб зростання соціальних стандартів і заробітних плат відбувалося швидшими темпами, ніж зростання інфляції», - сказав Розенко.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року середня заробітна плата в Україні становила 10,57 тис. грн, що на 37% більше, ніж у січні минулого року. Середньомісячна номінальна заробітна плата одного працівника за минулий рік зросла на 24,8% порівняно з 2017 роком, тоді як споживчі ціни – на 10,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-