За тиждень в Україні через грип померли двоє людей

За тиждень в Україні через грип померли двоє людей

Укрінформ
За даними епідеміологів, на п'ятому тижні 2019 року в Україні зареєстровано два летальні випадки через ускладнення, зумовлені грипом.

Про повідомляє Центр громадського здоров’я.

"За звітний тиждень зареєстровано два летальні випадки від грипу, що підтверджено лабораторно. Усього із початку епідемічного сезону померли 30 українців, серед них - четверо дітей віком до 17 років. Жоден померлий не був вакцинований проти грипу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Грип перевищив епідпоріг вже в 11 регіонах України

Як повідомляв Укрінформ, протягом 5-го тижня 2019 року на грип та ГРВІ захворіли 212 619 людей, 62,6% з яких — діти віком до 17 років. Епідемічні пороги перевищено в 11 областях, а найбільше — у Чернівецькій (на 53,9%) та Івано-Франківській (на 91,6%).

Грип — гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу: висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, утрата апетиту, можливо, нудота, кашель, що може тривати більше двох тижнів, нежить. Симптоми виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

За перших симптомів звертайтеся до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-