Розенко про відсторонення Супрун: Реваншу не буде

Розенко про відсторонення Супрун: Реваншу не буде

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що підтримує діяльність Уляни Супрун на посаді в. о. міністра охорони здоров'я і не бачить юридичних підстав для її відсторонення.

Про це він написав у Facebook.

"Підтримую діяльність Уляни Супрун на посаді виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я та напрямки реформування системи охорони здоров'я, що здійснює зараз уряд та команда МОЗ", - наголосив він.

Урядовець зазначив, що Супрун "була призначена на свою посаду у повній відповідності до чинного законодавства України".

"Не бачу жодних юридичних підстав для відсторонення її від посади в.о. міністра. Бачу лише наміри старої корумповано-мафіозної системи здійснити спробу повернути корупційні схеми у систему охорони здоров'я! Але...Реваншу не буде! Адже справа не в персоналіях, а в принципах діяльності нинішнього складу уряду", - додав Розенко.

Читайте також: Супрун мала виконувати обов'язки глави МОЗ не довше місяця — суд

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ проводить консультації з юристами щодо позбавлення Окружним адмінсудом Києва в.о.міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун повноважень очільниці відомства.

Раніше у вівторок лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що за позовом народного депутата з його політсили Ігоря Мосійчука суд заборонив Супрун виконувати обов’язки глави Міністерства охорони здоров’я України.

Зі свого боку, в Окружному адміністративному суді Києва повідомили, що суд заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США.

Раніше Супрун повідомляла, що Окружний адміністративний суд Києва 15 лютого 2019 року розглядатиме позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у неї повноважень щодо виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

Як повідомлялося, 1 лютого до Окружного адміністративного суду міста Київ надійшов позов від народного депутата Ігоря Мосійчука до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо підписання розпорядження про тимчасове покладання на Супрун виконання обов’язків міністра охорони здоров’я. Позивач оскаржує призначення Супрун рішенням КМУ, а також невнесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я. Мосійчук просить суд зобов’язати Гройсмана внести відповідне подання до парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-