В Україну не пустили російську телеведучу і відеоблогерку

В Україну не пустили російську телеведучу і відеоблогерку

Укрінформ
В Україну не пропустили російську відеоблогерку Анастасію Івлєєву через те, що вона незаконно відвідувала анексований Крим.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Сьогодні в Україну не пропустили громадянку Росії Анастасію Івлєєву, яка є відеоблогером та телеведучою. Жінка прилетіла в Київ рейсом з Мінська. У ході прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що мандрівниця перебувала в АР Крим у 2017 році. З її пояснень – на півострів вона їздила відпочивати і потрапила з території РФ авіаційним транспортом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДПСУ, росіянці проставлено заборону в'їзду в Україну терміном на три роки та відмовлено в перетині кордону.

Читайте також: Канадське МЗС відмовило в акредитації російським пропагандистським медіа

Загалом, уточнили у Держприкордонслужбі, тільки з початку року 90 іноземців отримали заборону в’їзду за відвідування окупованих територій. А торік працівники прикордонного відомства виявили близько 2200 фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до тимчасово окупованих територій. При цьому за це правопорушення у перетинанні державного кордону відмовлено майже 1400 іноземцям і прийнято 1170 рішень про заборону в’їзду в Україну іноземним громадянам.

Окрім того, Державною прикордонною службою разом з іншими правоохоронними органами виокремлено більше 3,2 тисячі громадян, які могли незаконно перебувати на окупованих територіях. Інформація про них акумулюється і використовується як додаткова під час прикордонного контролю та прийняття правового рішення.

"За останні декілька років правоохоронцями прийнято рішення про заборону в’їзду в нашу державу стосовно 140 іноземців з числа діячів культури та мистецтва", - розповіли у ДПСУ.

У цьому зв'язку Держприкордонслужба звертається до громадян, профспілок, установ та громадських організацій: запрошуючи до України іноземців та осіб без громадянства, необхідно уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, окуповані АР Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-