Луценко наполягає, що не помилився - слідство щодо розстрілів Майдану завершене

Луценко наполягає, що не помилився - слідство щодо розстрілів Майдану завершене

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство щодо розстрілів на Майдані все ж таки завершене.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я підтверджую, я був правий: справа про віддачу злочинних наказів про розстріли мирних демонстрантів Януковичем, Захарченком, Якименком і рядом їхніх підлеглих, всі слідчі дії завершені. Я керуюся при цьому рапортом прокурора у цій справі. І після рішення парламенту про поновлення принципу заочного слідства, яке зникло після створення ДБР, у цій справі буде офіційно оголошено про завершення слідства і передано спочатку на ознайомлення з матеріалами, а потім до суду", - наголосив Луценко.

Він висловив сподівання, що вже цього тижня профільний комітет розгляне необхідні поправки, а парламент прийме "таке відповідальне рішення".

Читайте також: Луценко прокоментував "30-у чи 35-у скаргу" на нього - за участь у форумі Порошенка

"Йдеться не про Януковича як одного із фігурантів справи, йдеться про кілька тисяч тих, хто проходить у справах щодо тероризму. Їх судити, скоріше за все, прийдеться заочно... Дуже важливо дати оцінку злочинним наказам Януковича і його кліки по розстрілах на Майдані. Також дуже важливо дати оцінку відомим нам терористам з погонами у ЗС РФ, політикам РФ, і в тому числі українським громадянам, які переховуються від правосуддя вже багато часу на тимчасово окупованих територіях", - уточнив генпрокурор.

Він додав, що проситиме парламент вже на цьому тижні, "якщо комітет мене підтримає, підтримати технічну норму, яка виникла через створення ДБР, і дозволити по всіх справах, де є така необхідність, продовжувати заочні досудовий і судовий процеси".

"Думаю, що це дуже важливо. Ще раз підкреслюю - ніяких помилок у моєму оголошенні немає. Я сьогодні ще раз мав розмову з прокурором у справі, і він мені підтвердив, що всі слідчі та експертні дії завершені... ми чекаємо тільки технічного рішення парламенту, щоб рухатися вперед", - підкреслив Луценко.

Як повідомлялося, 1 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство щодо винних у розстрілах людей на Майдані завершене, і Генпрокуратура має всі докази для передачі справи до суду.

У свою чергу, начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заперечив заяву Луценка про завершення досудового слідства щодо винних у розстрілах на Майдані.

Адвокат родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська на своїй сторінці у Facebook також заперечила завершення розслідування, додавши, що ще не проведені всі слідчі експерименти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-