Політв'язні досі за ґратами у РФ не через

Політв'язні досі за ґратами у РФ не через "плахіх пєрєгаворщіков" - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко розкритикувала заяви, що українських бранців Росія не звільняє нібито через "поганих переговорників", адже тоді це означає, що поганим перемовником є весь світ.

Про це вона написала у суботу на своїй сторінці у Facebook.

"З цікавістю читаю заяви деяких персонажів, що, мовляв, в Україні «не такі переговорники, нєт там прафєсіоналав», тому, мовляв, немає звільнення. Нагадаю, за звільнення Олега Сенцова — боровся і бореться весь світ. Путін його не віддав нікому. Поки що. Мабуть, «плахіє пєрєгаворщікі — весь світ», — зазначила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Вона наголосила, що світ бореться за наших моряків так само, як і за всіх наших політв‘язнів і заручників, і головна проблема у російській владі і байдужому ставленні до своїх громадян. "Нам вдалося звільнити сотні. Сотні ще залишаються на окупованих територіях і в РФ. Проблема — в різному ставленні до утримуваних. Україна за своїх бореться. Росії на своїх плювати", — констатувала перший віце-спікер.

Читайте також: Євросоюз вимагає від РФ без зволікань звільнити Гриба та українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, загалом у Росії та в окупованому Криму утримують понад 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити політв'язнів-українців.

На останньому засіданні ТКГ у Мінську російська сторона вкотре категорично відмовилася обговорювати питання обміну ув'язнених в Україні росіян на політв’язнів Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-