Реєстрація вчителів на сертифікацію завершується сьогодні

Реєстрація вчителів на сертифікацію завершується сьогодні

Укрінформ
У п'ятницю, 1 лютого, о 18 годині завершується реєстрація вчителів на процедуру сертифікації. Всього реєстраційні заявки сформували 971 особа, що бажають пройти процедуру сертифікації.

Такі дані оприлюднені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"1 лютого о 18:00 буде закрито програму реєстрації для участі в пілотній сертифікації. За період реєстрації станом на ранок 1 лютого сформовано 971 реєстраційну картку-заяву", - йдеться у повідомленні.

Зареєструватися для проходження сертифікації протягом дня ще мають змогу вчителі початкових класів Черкаської, Миколаївської, Полтавської, Кіровоградської, Івано-Франківської та Донецької областей.

В УЦОЯО нагадали, що процедура реєстрації для участі в пілотній сертифікації педагогічних працівників не завершується створенням реєстраційної картки-заяви за допомоги спеціального сервісу, а передбачає надсилання комплекту документів до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Сертифікація вчителів проводиться згідно із законом "Про освіту" і регламентується Положенням про сертифікацію педагогічних працівників. В 2019 році проводиться пілотний проект із сертифікації 1000 вчителів початкової школи.

У Міністерстві освіти та науки наголошують, що сертифікація є добровільною, і жодних примусів проходити цю процедуру для вчителів не буде. Втім, тим педпрацівникам, які пройдуть процедуру реєстрації, обіцяють щомісячну доплату у розмірі 20% від посадового окладу.

Читайте також: Переважна більшість українських учителів довіряє незалежній сертифікації

Наказом МОН визначено граничну чисельність вчителів початкових класів у кожному регіоні, які можуть пройти в цьому році процедуру сертифікації. З огляду на кількість початкових класів, найбільше гарантованих місць отримали Львівська, Дніпропетровська та Одеська області – 71, 68 та 62 місця відповідно. Найменша кількість вчителів, що зможуть взяти участь у добровільній сертифікації, передбачена для Луганської області – 15 місць.

Процедура сертифікації складатиметься із 3 етапів: експертне оцінювання професійних компетентностей учасника через вивчення практичного досвіду їх роботи; самооцінювання учасником власної педагогічної майстерності (е-портфоліо); оцінювання фахових знань та умінь учасника через незалежне тестування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-