Координатор ОБСЄ проситиме Червоний хрест відвідати Гриба

Координатор ОБСЄ проситиме Червоний хрест відвідати Гриба

Політв’язні
Укрінформ
Координатор СММ ОБСЄ, посол Тоні Фріш під час зустрічі з Людмилою Денісовою пообіцяв звернутися до представників МКЧХ, щоб вони відвідали українського політв’язня в РФ Павла Гриба і за можливості допомогли з наданням обстеження та подальшого лікування.

Про це Людмила Денісова повідомила у Facebook.

“Тоні Фріш пообіцяв мені звернутися до представників МКЧХ, щоб вони у свою чергу відвідали в’язня Кремля і за можливості допомогли з наданням кваліфікованого обстеження та подальшого лікування”, - написала Денісова.

Вона повідомила, що в ході зустрічі з координатором висловила своє занепокоєння та прохання посприяти наданню ув’язненому Павлу Грибу негайної медичної допомоги, адже стан хлопця надкритичний.

Також у ході зустрічі сторони обговорили питання щодо роботи гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) стосовно забезпечення звільнення та обміну заручників та осіб, які незаконно утримуються на непідконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей, у рамках Мінських домовленостей.

Читайте також: Консула України не допустили до Гриба

“Можливості обміну залишаються одним з головних питань. Тому ми з паном Фрішем відзначили, що готові до обміну у будь-якому форматі та намагаємось це зробити”, - наголосила Денісова.

Сторони також розглянули питання щодо передачі громадян України, яких було затримано до конфлікту. Денісова повідомила, що чергова передача відбудеться вже у перший тиждень лютого.

Окрім того, український омбудсмен поінформувала Фріша стосовно ситуації щодо звільнення українських військовополонених.

“Наголосила на необхідності лікування поранених моряків та можливості їх переведення для вирішення цього питання до третьої (нейтральної) країни”, - підкреслила Денісова.

Омбудсмен зауважила, що Тоні Фріш підтримує українську позицію стосовно поводження з нашими моряками як з військовополоненими згідно з нормами Женевської Конвенції 1949 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-