“Медичні закупівлі України” оголосили перші тендери

“Медичні закупівлі України” оголосили перші тендери

Укрінформ
Державне підприємство “Медичні закупівлі України” вперше оголосило тендери на закупівлю логістичних послуг та лікарських засобів проти опортуністичних інфекцій та побічних реакцій при лікуванні ВІЛ/СНІД та туберкульозу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“Державне підприємство “Медичні закупівлі України” оголошує тендери на закупівлю медичних препаратів і медвиробів в межах програм Глобального фонду. Йдеться про закупівлю логістичних послуг та лікарських засобів проти опортуністичних інфекцій та побічних реакцій при лікуванні ВІЛ/СНІД та туберкульозу, медичних респіраторів”, - йдеться у повідомленні.

У МОЗ поінформували, що у 2019 році “Медичні закупівлі України” застосуватимуть нові інструменти закупівель.

Це, зокрема, “електронні каталоги (е-каталоги), що дозволять замовникам, в першу чергу невеликим регіональним медичним закладам, швидко і зручно замовляти типові препарати і вироби за принципом інтернет-магазину. Крім того, ДП “Медичні закупівлі України” має отримати статус центральної закупівельної організації (ЦЗО) і почати роботу із закупівлями на основі рамкових угод, що також значно полегшить роботу регіональним замовникам”, - зазначили у МОЗ.

Там підкреслили, що одне із ключових завдань для МЗУ - побудувати відкриті і надійні стосунки з постачальниками.

“Участь у тендерах МЗУ може брати будь-який постачальник, що відповідає заявленим в тендерній документації вимогам”, - наголосили у МОЗ.

Читайте також: В Україні зареєстрували інноваційні ліки проти туберкульозу

За словами заступника міністра охорони здоров'я Ольги Стефанишиної, до команди держпідприємства долучилися досвідчені фахівці зі сфери публічних закупівель.

“Вони мають побудувати діалог з постачальниками і замовниками, зробити медичні закупівлі максимально прозорими і ефективними. Перед оголошенням закупівель проводилися відкриті зустрічі із постачальниками для уточнення технічних завдань тендерів і запобігання виникненню дискримінаційних вимог. Ми закликаємо постачальників медичних препаратів і медвиробів активно залучатися до обговорення тендерів і участі в них”, - сказала Стефанишина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-