Мінрегіон пропонує дозволити вільне планування в усіх типах квартир

Мінрегіон пропонує дозволити вільне планування в усіх типах квартир

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує дозволити вільне планування у квартирах незалежно від кількості кімнат, зокрема, проектувати так звані кухні-ніші, які не відокремлені від інших приміщень стінами.

Про це написав заступник міністра Лев Парцхаладзе у Facebook.

"Хочемо прибрати ще одну застарілу норму в ДБН - проектувати квартири тільки з традиційним покімнатним плануванням. І натомість - запровадити можливість використовувати сучасні планувальні рішення. Наприклад, проектувати кухні-ніші та і взагалі передбачати вільне планування квартир. Сьогодні це дозволено робити тільки в однокімнатних квартирах. Ми пропонуємо впровадити можливість такого проектування і для квартир великих габаритів - в двокімнатних, трикімнатних і так далі", - написав Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні готелі проектуватимуть із доступом до інтернету в кожному номері - Парцхаладзе

Згідно із запропонованими змінами, допускається планування кухні-ніші, якщо вона буде обладнана електричною плитою і механічною витяжною вентиляцією.

Парцхаладзе зауважив, що такі зміни дозволять ефективніше організовувати житловий простір та сприятимуть створенню більш комфортних умов проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-