Єврокомісія розповіла, яких змін потребує профтехосвіта в Україні

Єврокомісія розповіла, яких змін потребує профтехосвіта в Україні

Відео
Укрінформ
Україні потрібна модернізація професійно-технічної освіти, щоб вона охоплювала не лише молодь, але й людей, які були зайняті в промисловості й втратили роботу.

Про це заявив у Маріуполі керівник групи підтримки України в Європейській комісії Пітер Вагнер на брифінгу, відео якого опублікувало Громадське ТБ Донбасу у Facebook.

«У нас зараз готується програма реформування професійно-технічної освіти для всієї України», - сказав Вагнер.

Він зазначив, що в Україні сьогодні існує необхідність покращення професійно-технічної освіти, тому що є потреба у висококваліфікованих професійних кадрах. «Йдеться не лише про навчання молоді, а також і про людей старшого віку, які вже працювали і були зайняті у промислової галузі і втратили свою роботу. І зараз їм необхідно перекваліфікуватись», - додав Вагнер.

За його словами, буде ця програма з часткою відповідальністі української держави, українського уряду, для того, щоб по всій Україні були створені такі нові школи професійно-технічного навчання.

Звертаючись до журналістів Маріуполя Вагнер сказав: «Однак, що ми можемо говорити, поки ця програма готується? Якщо під час нашої місії ми зможемо з’ясувати, що є певні потреби, є певний запит на працівників у якійсь галузі, ми можемо організувати експериментальний проект у Приазов’ї в рамках цієї програми».

Читайте також: Єврокомісія презентувала кодекс протидії фейкам

За його словами, спочатку треба визначити галузеві потреби і після цього можна вже спеціалізуватися у регіонах у певних професіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-