Українські консули добиваються зустрічі з пораненими моряками у

Українські консули добиваються зустрічі з пораненими моряками у "Лефортово"

Укрінформ
Українські консули сподіваються, що до кінця тижня зможуть побачити трьох поранених українських військовополонених моряків, яких у суботу перевели до СІЗО "Лефортово" в Москві.

Про це першому заступнику Голови Верховної Ради Ірині Геращенко повідомили в Міністерстві закордонних справ України, написала вона у Facebook.

"Як поінформувало мене МЗС України, трьох поранених українських моряків - військовополонених, перевели до Лефортова. Російська влада заявила, що певний час "вони будуть на карантині". Українські консули вже добиваються зустрічі з ними і сподіваються, що до кінця тижня зможуть особисто побачити хлопців", - написала Геращенко.

Вона наголосила, що російська сторона й досі не надала офіційної інформації про стан здоров’я поранених, ігноруючи Женевські конвенції і норми міжнародного гуманітарного права.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя, а також 24 моряків.

Після захоплення всіх українців узяли від варту на два місяці. Їх звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада українців вивезли до СІЗО Москви.

Читайте також: Поранених українських моряків перевели в "Лефортово" ще в суботу - адвокат

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 полоненим до 24 та до 26 квітня 2019 року. Адвокати подаватимуть апеляції щодо всіх українців.

Усі захоплені моряки назвали себе військовополоненими.

24 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці", в якій офіційно вимагає від Росії поводитися з захопленими у районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-