Сьогодні відзначають Міжнародний день митника

Сьогодні відзначають Міжнародний день митника

Укрінформ
Сьогодні професійне свято всіх працівників митних служб планети - Міжнародний день митника.

Міжнародний день митника відзначається з 1983 року. У листопаді 1952 набрала чинності Конвенція про утворення Ради митного співробітництва, а 26 січня 1953 року у Брюсселі відбулася перша сесія цієї Ради, яка згодом (у 1994 році) отримала сучасну назву – Всесвітня митна організація (WCO). На ній були представлені головами своїх митниць 17 країн Європи. Через 30 років саме цей день було обрано для щорічного святкування Міжнародного дня митних служб. Ідеї митного співтовариства отримали чималий відгук. Досить швидко зі скромної організації, що об’єднувала обмежене число європейських держав, Рада митної співпраці перетворилася на авторитетну організацію міжнародного масштабу.

Читайте також: Енергетична митниця ДФС торік перерахувала до бюджету 111 мільярдів

У даний час Всесвітня митна організація об’єднує 183 держави-члена, які керують понад 98% всієї міжнародної торгівлі. Три чверті з них є країнами, що розвиваються. Міжнародний день митника є приводом не тільки для прояву міжнародної солідарності митних служб всього світу, підбиттям підсумків роботи за рік і складання планів на майбутнє, а й для залучення уваги громадськості до значущості ролі митниці в економічному і соціальному розвитку суспільства. Сьогодні своє професійне свято відзначають близько 800 тисяч людей – така загальна чисельність митників у всьому світі.

Україна приєдналася до Всесвітньої митної організації у 1992 році; нині українська митниця модернізується та реформується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-