Блогеру Барабошку залишили заставу в 3 мільйони та електронний браслет до березня

Блогеру Барабошку залишили заставу в 3 мільйони та електронний браслет до березня

Укрінформ
Печерський районний суд Києва у четвер, 24 січня, продовжив заставу в сумі 3 мільйони гривень і зобов'язання носити електронний браслет для блогера Олександра Барабошка до 24 березня.

Про це Барабошко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні був черговий суд, у результаті якого мені продовжили ще на 2 місяці заставу в 3 млн грн і носіння електронного браслета з неможливістю залишати м. Київ", - написав він.

Читайте також: За блогера Барабошка внесли заставу у три мільйони

Адвокат Барабошка Андрій Смирнов повідомив на своїй сторінці в Facebook, що він просив суд відхилити клопотання прокурора як не передбачене Кримінальним процесуальним кодексом. Суд своєю чергою відмовив адвокату в проханні.

Як повідомлялося, 30 листопада 2018 року Печерський районний суд Києва обрав для блогера Олександра Барабошка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, застава у понад 3 млн грн.

Суд вирішив, що запобіжний захід Барабошку діятиме до 29 січня 2019 року.

Раніше головна військова прокуратура повідомила про підозру політтехнологу Володимиру Петрову і блогеру Олександру Барабошку у справі, порушеній за фактом втручання у життя працівника правоохоронного органу, після скандалу зі студенткою Наталією Бурейко, яка звинуватила у сексуальних домаганнях високопосадовця Нацполіції. Обидва підозрювані були затримані 29 листопада.

Читайте також: Суд відправив політтехнолога Петрова під домашній арешт

Правоохоронці вважають, що Петров був організатором інформаційної кампанії, спрямованої проти заступника начальника відділу Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка.

Водночас блогеру Барабошку повідомили про підозру у порушенні ст. 368 (одержання хабара), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182. (порушення недоторканності приватного життя), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-