Україна залишалася в центрі атак російських пропагандистів - ЗМІ

Україна залишалася в центрі атак російських пропагандистів - ЗМІ

Укрінформ
Аналіз трендів російської пропаганди свідчить про те, що Україна, як і раніше, залишалася в центрі інформаційної атаки.

Повідомлення про це міститься в аналізі європейського видання EUvsDisinfo

«Принаймні, шість прокремлівських видань протягом тижня працювали над тим, щоб представити Україну як небезпечну та непередбачувану країну, та розповсюджували повідомлення про нібито зникнення італійського журналіста на сході України. У дійсності, цей журналіст безпечно повернувся до Італії і зараз ділиться яскравими фотографіями, відзнятими у Маріуполі, який знаходиться під контролем уряду», - йдеться у аналітичному узагальненні.

Видання зазначає, що після того, як міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про підготовку припинення дії 50 угод з Росією, кремлівські медіа активно почали поширювати дезінформацію про те, що «українські політики намагаються показати результати роботи хазяям у США». Цю ж тезу – залежості від США, - кремлівські пропагандисти намагалися використати для дискредитації виборів в Україні та політиків, що беруть в них участь, заявляючи про повну їх залежність від США.

Новацією тижня стало застосування російськими медіа цього наративу про «залежність від США» також до Німеччини. В уяві державних медіа РФ, Німеччина має лише обмежений суверенітет, оскільки її зовнішня і військова політика здійснюється «під наглядом Вашингтону». Продовжуючи «логічний ряд», російські пропагандисти стверджували, що Німеччина прагне встановити гегемонію над Європою, і таким чином поставити її під контроль США, адже сама Німеччина, мовляв, знаходиться під контролем Штатів.

Читайте також: Спецслужбам РФ дали ще $350 мільйонів на втручання у вибори в Україні — зовнішня розвідка

На додаток, кремлівські медіа протягом тижня переконували росіян у тому, що за отруєнням Скрипалів стоять не російські спецслужби, а уряд Великобританії, що Захід втручається у справи Білорусі, а США здійснюють небезпечні експерименти в Україні, які сама ж Україна і провокує. Нарешті, російські пропагандисти звинуватили американські видання New York Times та Washington Post у слугуванні інтересам американського військово-промислового комплексу.

«Для тих, хто прагне дискредитувати західні медіа, нагадаємо той факт, що за світовим індексом свободи преси, який визначається організацією «репортери без кордонів», у 2018 році Росія опинилася га 148-й сходинці з 180 можливих. США посіли 45-е місце», - підбиває підсумок європейське видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-