Правила розумного гардероба: Kasta дає поради

Правила розумного гардероба: Kasta дає поради

PR
Укрінформ
24-25 січня інтернет-магазин Kasta проводить свій перший масштабний розпродаж цього року - Garage Sale.

Завдяки  розпродажу Garage Sale кожен українець може придбати якісний одяг, взуття, аксесуари, косметику та товари для дому зі знижками аж до -80%. Погодьтеся, це справді чудова можливість оновити свій гардероб. Ось тільки робити це потрібно максимально усвідомлено, про що ми власне й розповімо вам у нашому матеріалі.

Експерти з облаштування домашнього побуту майже одностайно стверджують, що дім необхідно постійно звільняти від непотрібних речей. Навіть більше, вони переконані, що успішно долаючи хаос у власній домівці, ви позитивно впливаєте і на “лад” у мізках. А це менше стресу, менше зайвих думок, та більше результативної діяльності впродовж дня. Погодьтеся, справді хороший результат за кілька годин старанного прибирання та ревізії шаф і полиць.

Скажіть, ви хоча б колись замислювались над тим, скільки всього у вас речей? А коли востаннє переглядали свій гардероб, аналізували його та намагались оптимізувати? Адже це, насправді, дуже важливе завдання - воно не тільки допомагає вам виглядати краще, а звільняє купу місця у домі. А як показує досвід, ви навіть і не здогадуєтесь про те, що відбувається в нетрях ваших шаф. І мова аж ніяк не про таємні двері до казкової Нарнії.

По-перше, вам необхідно знайти для ревізії вільний час. Не намагайтеся навести лад з речами за годину чи дві, для цього краще виділити окремий день, коли ніщо особливо не відволікатиме вас від процесу. Адже мова йде не тільки про те, щоб перебрати речі й просто розкласти їх по-новому.

По-друге, подумайте про тренди. Як-не-як, ми завжди намагаємось виглядати стильно та відповідати новим модним віянням. Так що відкривайте Life by Kasta, ознайомтеся з рекомендаціями стилістів та сформуйте у власній уяві бажані образи.

Не забувайте і про власне відчуття комфорту. Одяг - це не тільки засіб комунікації із соціумом, а й те, в чому вам має бути максимально зручно та приємно пересуватись містом або ж працювати в офісі. Важливо знаходити правильний баланс і дотримуватись його. Думати не тільки про те, як на вас дивитимуться інші люди.

А тепер час великої ревізії!

Перш за все послідовно перегляньте абсолютно всі ваші речі та визначте в якому стані вони знаходяться. Є щось старе або поношене, то одразу кладіть його в окрему коробку. І забудьте про те, щоб ще хоч колись це одягнути на себе. Не програмуйте себе на моменти, коли вам доведеться носити речі, які псують ваш зовнішній вигляд. Це не має нічого спільного з успіхом чи приємними емоціями, правда ж? Тому позбувайтесь їх без зайвих вагань.

Звісно, що це не стосується речей у хорошому стані, але які потребують хімчистки чи дрібного ремонту. Цим займіться обов’язково. Не можна викидати одежину, яку можна легко і швидко привести до ладу. Адже у такий спосіб ви завдаєте справді великої шкоди планеті. Думайте про актуальне зараз sustainability - так звану екологічну стабільність. Підхід, коли природні ресурси використовуються максимально безпечно і раціонально. У тому числі й в контексті моди.

Зараз все популярнішими стають reusing та upcycling - повторне використання готових речей, а також правильна переробка відходів та речей для виготовлення нових продуктів, тобто recycling.

Річ можна почистити чи відремонтувати, після чого вона виглядатиме гарно? Зробіть це! Одяг старий і поношений? Віддайте його на переробку, а не викидайте на сміття. Так ви не тільки зробите користь планеті, а й раціонально підійдете до ревізії гардероба. Контакти найближчих пунктів прийому речей ви легко знайдете в Інтернеті.

З цим все успішно? Тоді рухаємось далі. Починайте складати до великої коробки той одяг та взуття, який ви найчастіше носите останнім часом та точно одягатимете у наступні кілька місяців. Це центр вашого гардероба, який точно залишатиметься у шафі й надалі. Зазначимо, що це стосується не тільки актуальних сезонних речей, а й так званого базового одягу, який можна носити протягом цілого року.

До другої коробки пакуєте ті речі, які вам однозначно подобаються, але ви їх не одягатимете найближчим часом. Банально тому, що вони літні, а на вулиці зараз сезон хуртовин. Важливий момент - складаючи одяг до будь-якої із вищезазначених коробок ви все одно маєте бути максимально чесними із собою. Це і є усвідомлений підхід до гардероба. Коли тримаючи річ у руках, ви маєте відповісти собі на кілька дуже простих запитань.

Чи радує мене ця річ?

Чи справді вона мені  знадобиться?

Якщо відповідь негативна, все одразу йде на “переробку”. Якщо вагаєтесь, то спробуйте згадати, а коли і чому ви це придбали? Чи становить вона зараз для вас якусь цінність, чи може це просто спогади про минуле? Якщо виключно спогади та емоції, то це вбрання однозначно вам не потрібне.

Чіпляючись за старі речі, ви продовжуєте жити тими ідеями, принципами та емоціями, які вже давно у минулому.  І таким чином блокуєте свій впевнений рух у майбутнє. Сміливо позбувайтесь того, що тягне вас назад і ви не повірите, наскільки разюче може змінитись ваше життя. Плюс працює й невблаганна статистика. Як показують дослідження, якщо ви не одягали вбрання понад рік, то швидше за все ви не одягнете його більше ніколи.

На “вихід” прямують й ті речі, для яких вам потрібно схуднути чи навпаки набрати вагу. Погодьтесь, коли ви будете у кращій формі, то завжди приємніше придбати собі щось нове. Така ж ситуація і з одягом, який ви збираєтесь носити вдома. Вам точно не потрібно для цього 10 футболок або ще ось ці чудові спортивні штани, які вам колись подарувала кохана тітонька.

Далі найприємніше. Розбираєте коробки з потрібними речами, акуратно розкладаєте все на свої місця та розумієте, що тепер ваш гардероб відкритий до нового!

А з його оновленням проблем у вас точно не буде. Тим паче, що 24-25 січня стартує перший масштабний розпродаж року на Kasta - Garage Sale. Одяг, аксесуари, взуття, товари для дому та косметика. І все це з фантастичними знижками до -80%.

Без сумніву, ви не дарма витратили стільки часу на те, щоб звільнити шафи від зайвого і тепер заслуговуєте на нагороду. Адже нові речі - це не тільки приємні емоції. Це ще й прямий шлях до нових звершень, бажань та досягнень. І Kasta, безперечно, допоможе вам у цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-