За рік послугою “Шлюб за добу” скористалися майже 30 тисяч пар

За рік послугою “Шлюб за добу” скористалися майже 30 тисяч пар

Укрінформ
У 2018 році майже 30 тисяч пар скористалися послугою “Шлюб за добу” та одружилися за спрощеною процедурою.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, інформує прес-служба Мін’юсту.

«У 2018 році за спрощеною процедурою одружилися майже 30 тисяч пар. А за весь час дії послуги – більше 52 тисяч. Разом з тим ми почали активно просувати послугу «Ювілейне весілля», коли пари, які святкують річницю одруження, можуть повторити шлюбну церемонію. Минулого року у нас «повторно» одружилися 549 пар», - сказав Петренко.

Він зазначив, що послуга “Шлюб за добу” користується стабільною популярністю.

Окрім того, міністр юстиції повідомив, що у 2018 році батьки 162 тисяч немовлят скористалися послугою Мін’юсту з отримання свідоцтва про народження безпосередньо у пологових будинках.

Петренко наголосив, що торік найпопулярнішою стала послуга з видачі перших документів малюкам безпосередньо у пологових будинках.

Читайте також: Австрія офіційно дозволила укладати одностатеві шлюби

“162 тисячі батьків новонароджених у 2018 році отримали свідоцтво про народження малюка прямо в медзакладах без черг, без зайвої бюрократії й біганини по кабінетах», - сказав міністр.

За його словами, з моменту запуску послуги у 2016 році свідоцтва в пологових отримали понад 410 тисяч найменших українців. Нині сервіс доступний у 468 медичних закладах по всій території України.

Петренко також повідомив, що минулого року, так само не покидаючи пологових, батьки зареєстрували місце проживання 73 тисяч малюків.

Окрім цього, зазначив міністр, батьки новонародженої дитини можуть скористатися онлайн послугою з оформлення державної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-