Екс-голова Держекоінспекції не задекларував майна на 27 мільйонів

Екс-голова Держекоінспекції не задекларував майна на 27 мільйонів

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершила досудове розслідування стосовно колишнього голови Держекоінспекції України Андрія Заїки, підозрюваного у декларуванні завідомо недостовірної інформації.

Про це йдеться у повідомленні САП.

"Встановлено, що перебуваючи на посаді голови Державної екологічної інспекції України (з травня 2015 року – по лютий 2017 року), приховуючи свій дійсний майновий стан, посадовець вніс недостовірні відомості до декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015, 2016 та 2017 роки", - йдеться у повідомленні.

Голова Держекоінспекції не задекларував майна на загальну суму понад 27 млн грн, серед яких кілька земельних ділянок у Київській області, АР Крим, дорогу квартиру в центральній частині міста Києва, автомобіль та корпоративні права цілого рядку суб’єктів господарювання.

На сьогодні обвинувальний акт за ст. 366-1 КК України скеровано до Печерського районного суду столиці для розгляду по суті.

Читайте також: САП просить взяти Продана під арешт із заставою понад 89 мільйонів

За вказаною статтею закон передбачає покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-