Українці єдині, як ніколи, у боротьбі за повернення своїх територій - Гройсман

Українці єдині, як ніколи, у боротьбі за повернення своїх територій - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав співвітчизників з Днем Соборності України та зазначив, що, як і сто років тому, українці знову змушені із зброєю в руках захищати незалежність держави та боротися за повернення всіх територій. У цьому ми єдині, як ніколи.

Вітання розміщене на Урядовому порталі.

“Як і сто років тому, українці знову змушені із зброєю в руках захищати незалежність держави та боротися за повернення всіх територій. У цьому ми єдині, як ніколи. Ми вшановуємо всіх борців за соборність і незалежність України, ставимо їх за приклад молодшому поколінню, зміцнюємо нашу державу: піднімаємо економіку, модернізуємо армію, запроваджуємо реформи. Це наш обов’язок перед усіма поколіннями українців, які наближали цей знаменний день”, - зазначив Гройсман.

За його словами, 22 січня ми святкуємо знаменну дату – 100-річчя з дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено об’єднання двох українських держав у соборну незалежну державу. «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка», – сповіщав текст Універсалу Директорії УНР.

“Проголошення Акта злуки мало епохальне значення для подальшого становлення української політичної нації. Українці остаточно зрозуміли, що соборна незалежна Україна – можлива, а отже, боротьбу за неї варто продовжувати. З цією ідеєю ми пройшли крізь усе ХХ століття”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Гройсман нагадав, що минулого року наша держава відзначила 100-річчя початку Української революції та проголошення незалежності Української Народної Республіки, а нині - не менш епохальну та величну подію, адже це 100-річчя об’єднання українських земель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-