Порошенко днями підпише закон про перехід релігійних громад

Порошенко днями підпише закон про перехід релігійних громад

Укрінформ
Президент Петро Порошенко найближчим часом підпише закон, що гарантує мирні та добровільні переходи парафій до Православної церкви України.

Про це він заявив на урочистостях з нагоди Дня Соборності України на Софійській площі у Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

«Днями я підпишу закон, який гарантуватиме виключно мирні та добровільні переходи парафій в чіткій, визначеній законом України процедурі», - сказав Порошенко.

Він подякував Верховній Раді України та її Голові Андрієві Парубію за те, що парламент підтримав його звернення до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви України та прийняв необхідну законодавчу базу для того, щоб процес єднання в помісну церкву відбувався мирно.

Президент особливо наголосив на важливості духовного фундаменту нашої незалежності.

«Ми твердо знаємо, яким має бути фундамент нашого дому. Ми знаємо, що у нього є ще одна незамінна опора, основа нашої духовної незалежності. Ми не можемо йти обраним нами шляхом, якщо українська православна громада розділена. Маємо позбавити ворога такого інструменту – інструменту послаблення нашої державності – як залежність церкви від Москви, від впливу країни-агресора», - акцентував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 17 січня ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-