Донбас, Керченська криза та ціни: які проблеми найважливіші для українців

Донбас, Керченська криза та ціни: які проблеми найважливіші для українців

Опитування
Укрінформ
Найбільш важливою проблемою в країні, яку потрібно вирішувати, українці вважають збройний конфлікт на сході країни.

Про це на основі даних соціологічного дослідження на брифінгу зазначив експерт-соціолог, керівник сектору досліджень Центру соціального інжинірингу "РАНД" Сергій Дем’янов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми задавали питання про найбільш важливі проблеми в країні в цілому, які потребують рішення. Перша проблема, майже 65% (опитаних — ред.) назвали військовий конфлікт на сході країни і події в Азовському морі, у зв'язку з чим вводився воєнний стан. Наступний блок - питання соціально-економічного характеру - зарплати, пенсії, ціни та ріст цін на основні товари, тарифи, безробіття, корупція. Від 30 до 25% кожна позиція набрала. Респонденти могли обирати по три проблеми. Корупція в судах, соціальне розшарування — це блок найменш значних проблем, які потребують рішення з точки зору опитаних”, - сказав Дем’янов.

Читайте також: Обмежити демократію заради порядку готові 69,8% українців

За даними дослідження 62% опитаних вважають, що події в країні розвивають в неправильному напрямку, у правильному напрямку — 17,7%, важко відповісти 20,8%.

Дослідження "Соціальні та електоральні очікування українців від виборів-2019" було проведено з 9 по 18 січня. Всього було опитано 1200 респондентів по всій Україні методом інтерв'ю face to face. Статистична похибка вибірки становить 3,2% .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-