Родичі військовополонених моряків вилетіли до Страсбурга

Родичі військовополонених моряків вилетіли до Страсбурга

Укрінформ
Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та родичі військовополонених українських моряків вилетіли до Страсбурга на зимову сесію ПАРЄ.

Про повідомила омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

"Мій представник у справах захисту прав військовослужбовців Олег Трохименко разом з родичами українських військовополонених моряків, Ольгою Гриценко (сестрою Дениса Гриценка) та Віктором Сорокою (батьком Василя Сороки), вилетів до Страсбурга на зимову сесію ПАРЄ. Ми розповімо усій світовій спільноті про наших хлопців, які перебувають у російському полоні”, - написала Денісова.

Вона також закликала міжнародну спільноту посилити тиск на РФ, щоб змусити її дотримувалися норм міжнародного гуманітарного права.

Крім того, Денісова додала, що 22 січня до Страсбурга прилетить і координатор групи адвокатів моряків Микола Полозов.

Як повідомлялося, за даними голови делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Володимира Ар'єва, родичі захоплених Росією українських моряків відвідають ПАРЄ у середу, 23 січня. Вони також будуть присутні на показі фільму про українських в'язнів Кремля. Окрім цього, родичі дадуть прес-конференцію.

Прикордонні кораблі РФ 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків їх перевезли до Москви.

Читайте також: Родичі полонених РФ українських моряків дадуть прес-конференцію у Страсбурзі

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим морякам.

Згодом адвокати українців оскаржили ці рішення Лефортовського районного суду Москви.

Фото:Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-