У Росії заявляють, що знайдуть гроші на фільми Зеленського

У Росії заявляють, що знайдуть гроші на фільми Зеленського

Укрінформ
Заступник голови громадської ради Міністерства культури РФ Павло Пожигайло заявив, що не бачить причин відмовляти у фінансуванні фільмів компаній, пов'язаних з Володимиром Зеленським.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції «Говорит Москва».

«А чому він (Зеленський - ред.) не може цього робити? Якщо людина нічого поганого для Росії не зробила, що дозволило б включити її до списку санкцій, то нехай знімає. Тут є два вушка голки. Перше: конкретно фігура Зеленського. І якщо до нього є питання, то їх треба поставити і вжити заходів. Друге: це фільми. З моєї точки зору, це не пов'язані одна з одною історії. Якщо фільм знято, і ми вважаємо, що він не повинен бути на російському екрані, то відповідні ради можуть не підтримати фінансування цієї сценарної заявки», - сказав російський посадовець.

При цьому, говорячи про діяльність Зеленського, Пожигайло підкреслив, що, на його думку, вона "є корисною для Росії".

Раніше Зеленський визнав, що через офшори володіє активами в Росії. Згідно з розслідуванням проекту «Схеми», компанія Green films взяла участь і успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування в Росії фільму «Вниз».

В інтерв'ю виданню «Українська правда» Зеленський розповів, що він співвласник офшорної компанії Green Family LTD, якій в свою чергу належить компанія Green films (працює в Росії). Крім того, Green Family LTD досі отримує доходи з продуктів, які були випущені в Росії до 2014 року, зокрема, з серіалу «Свати».

В інтерв'ю Зеленський також заявив, що після юридичної експертизи прийняв рішення вийти зі складу власників кіпрської компанії.

У той же час юрист «Кварталу 95» Іван Баканов запевняє, що сенсації в розслідуванні «Схем» немає, тому що фірма Green films отримує на території РФ роялті - тобто гроші за використання продукції, авторства в тому числі і Зеленського, яка була виготовлена ще до 2014 року, повідомляє «ТСН».

У випадку із Зеленським, за словами юриста, в Росії регулярно демонструють фільми, створені за його сценаріями. «На жаль, ці контракти укладені до 2021-2023 років. Ці контракти стосуються роялті, які отримує ця компанія за вироблені фільми в 2010-2014 роках», - пояснили в «Кварталі».

Читайте також: Журналісти знайшли у Зеленського кінобізнес у Росії

Так, права на показ фільму «Любов у великому місті» придбав «Перший канал» ще десять років тому, і тепер кожен раз, коли фільм транслюють в ефірі, вони платять гроші на рахунок Green films, йдеться в повідомленні.

«Ми б хотіли ці компанії закрити, але на превеликий жаль, ми не маємо такої можливості, тому що не можемо туди самі поїхати. Такі завдання на закриття компанії були поставлені, але проти Володимира, проти «Кварталу» в РФ порушили кримінальні справи, і приїхати туди не є можливим», - стверджує Баканов.

Раніше шоумен Володимир Зеленський оголосив про намір балотуватися в Президенти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-