Порошенко привітав з 32-річчям Героя України Олександра Порхуна

Порошенко привітав з 32-річчям Героя України Олександра Порхуна

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав Героя України, майора Збройних Сил, який брав участь у визволенні Слов’янська, Краматорська, боях за Савур-Могилу та Донецький аеропорт, Олександра Порхуна з днем народження.

Вітання глава держави опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні Герой України, майор ЗСУ Олександр Порхун святкує своє 32-річчя. Його виняткову мужність та героїзм важко описати словами. Олександр пройшов нелегкий шлях Героя – визволення Словʼянська, Краматорська, запеклі бої за Савур-Могилу, донецьке летовище, Червоний Лиман – ті місця, які сьогодні знає кожен українець", - зазначив Порошенко та побажав імениннику здоров’я.

Читайте також: У Міноборони за участю Президента вшановують подвиг "кіборгів"

29 липня 2014 року штурмова група під керівництвом Олександра Порхуна взяла під контроль та утримувала Савур-могилу, що в подальшому позитивно вплинуло на хід операції з найменшими втратами серед особового складу та техніки. В ході операції Порхун отримав контузію III ступеню, але продовжував виконувати поставлені завдання. За виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові нагороджений Орденом «Золота Зірка».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-