Селфі у музеї, колоритна Маланка й

Селфі у музеї, колоритна Маланка й "нечисть" у Раді

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Інна Бородаєва
Фото: Інна Бородаєва

Добігають завершення свята новорічно-різдвяного циклу. На початку тижня на Софійській площі почали демонтувати головну ялинку країни. Тож запам'ятаймо, якою вона була: цьогоріч 25-метрову зелену красуню прикрашали понад 1,5 тисячі іграшок та 3 км гірлянд із ліхтариками холодного білого кольору, деякі - в формі кристалів.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Особисті ж "головні" ялинки українці або ж їхні чотирилапі помічники мають змогу віднести до пунктів утилізування. Так, у дворах Дніпра облаштували пункти збору новорічних ялинок, де спеціальні машини перетворюють святкові дерева на тріски для виготовлення брикетів. Потім їх використовуватимуть для опалення двох комунальних підприємств міста.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Водночас ще гучно лунали колядки й щедрівки під час святкування Маланки, або Щедрого вечора – напередодні старого Нового року, або свято Василя. Зокрема, колядку "Нова радість стала" одночасно заспівали 30 українських міст. До того ж такий флешмоб став міжнародним: до нього приєдналися у Великій Британії, Австрії, Нідерландах, Польщі та Німеччині. На фото – учасники акції на площі Фестивальній у Запоріжжі.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Традиційний різдвяний фестиваль "Коляди в старому селі" відбувся в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. У кожній хатині ужгородського скансену представили окремі райони області, притаманні їм різдвяні пісні. На фото – учасниця колективу етнічних угорців з Тячівського району під час фестивалю.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Майже дві доби в Красноїльську Чернівецької області тривало масштабне святкування Маланки. Маланкарі переодягалися в циганів та ведмедів, створюючи справді колоритне видовище.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Серед інших розваг – змога поселфетися в музеях. Там в межах Міжнародного дня музейних селфі, що відзначається 16 січня, організували флешмоби й конкурси на найкращу створену власноруч світлину із експонатами. На фото – дівчина робить селфі на території Національного заповідника "Софія Київська".

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У понеділок, 14 січня, сталася пожежа в будівлі на території Києво-Печерської лаври. Вогонь пошкодив 400 квадратних метрів площі. Церковні цінності пошкоджень не зазнали. За словами очільника поліції Києва Андрія Крищенка, мотиви підпалу не пов'язані з релігійними переконаннями. Підозрюваний – 24-річний чоловік без постійного місця проживання, який, перебуваючи у стані сп’яніння, підпалив матраци в будівлі.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

В Одесі під консульством РФ провели акцію на підтримку військовополонених українських моряків. Під час неї один із активістів – Тодор Пановський (на фото) – жбурнув банку з фарбою в паркан консульства і намагався поцілити в ціль ще однією. Його затримали правоохоронці.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

"Нечисть" у парламенті: цього тижня до роботи після свят повернулися депутати Верховної Ради України. Й відразу відзначилися словесною перепалкою. Так, голова Верховної Ради Андрій Парубій на вимогу лідера фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського зняти з розгляду законопроект про зміну підлеглості релігійними громадами назвав його "нечистю" та попросив відійти.

Читайте також: Томос у Софії, звільнений моряк та різдвяні морози

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Стрелітція королівська (також відома під назвами "райська пташка", "журавлина квітка") на території Дитячого ботанічного саду в Запоріжжі.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Зимовий пейзаж на Чернігівщині.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Вишивані рушники в Козелецькому музеї історії ткацтва Чернігівщини.

Фото: Станіслав Іванов
Фото: Станіслав Іванов

Вантажно-розвантажувальне обладнання на території Маріупольського морського торговельного порту.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Чоловік із котом на території дитячого будинку сімейного типу родини Плоских у селі Ваганичі Чернігівської області.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Гравець БК "Дніпро" Станіслав Тимофеєнко (у центрі) під час матчу чемпіонату України в Дніпрі серед команд Суперліги проти БК "Одеса", що завершився перемогою господарів майданчика з рахунком 90:72.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-