Порошенко закликав українців молитися і боротися за єдність

Порошенко закликав українців молитися і боротися за єдність

Укрінформ
 Петро Порошенко закликав українців пам’ятати, яка історична місія лягає на кожного з нас у цей непростий для нашої держави час і робити висновки з подій 100-літньої давності.

Про це він заявив на презентації книги Верховного Архієпископа Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука «Діалог лікує рани», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Подивіться, як сам факт створення церкви нас усіх об’єднав. Я вітаю вас із цим, бо це висновки і уроки, які ми добре вивчили з подій, які відбувалися сто років тому. Тоді не об’єдналися… Я хочу звернутися до всіх: зрозумійте, яка історична місія зараз лягає на плечі кожного з нас», - сказав Порошенко.

Він нагадав, що після звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію, українці запитували, що їм треба робити.

Читайте також: Інтронізація предстоятеля ПЦУ відбудеться 3 лютого

«Ми просили молитися і боротися. Зараз це потрібно навіть більше - молитися і боротися за нашу єдність, молитися і боротися, і тоді ми точно здатні протистояти Москві. Молитися і боротися за те, щоб бути разом через діалоги», - акцентував Порошенко.

Він порадив усім уважно прочитати книгу Блаженнішого Святослава, бо рани треба лікувати і всередині країни треба лікувати через діалоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-