Суд дозволив Вишинському читати справу до 16 лютого

Суд дозволив Вишинському читати справу до 16 лютого

Укрінформ
Підозрюваний у державній зраді керівник «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський ознайомлюватиметься з матеріалами кримінального провадження до 16 лютого 2019 року.

Відповідне рішення прийняв у четвер на засіданні Херсонський міський суд, який розглянув клопотання органу досудового розслідування встановити Вишинському термін ознайомлення з цими матеріалами до 7 лютого включно, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд, розглянувши клопотання про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження для підозрюваного Вишинського Кирила Валерійовича, ухвалив: у задоволенні клопотання відмовити», - сказав, зачитавши ухвалу суду, слідчий суддя Ярослав Мусулевський.

Він також зазначив, що дана ухвала оскарженню не підлягає.

Зокрема, на судовому засіданні прокурор прокуратури АР Крим Валерій Хараїм просив суд встановити Вишинському термін ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 7 лютого включно. Вишинський мав ознайомлюватися щодня з двома томами справи, яких всього 25.

Читайте також: Справу Вишинського передадуть до суду у Києві

Разом з тим захист Вишинського і він сам виступили на судовому засіданні категорично проти цього клопотання і такого терміну, зазначивши, що за такий короткий час неможливо ознайомитися з 25 томами справи, кожен з яких має понад 500 сторінок, тим більше в умовах слідчого ізолятору, де зараз утримується Вишинський.

Як заявив кореспонденту Укрінформу після закінчення судового засідання адвокат Вишинського Ігор Мокін, після того, як суд відмовив у клопотанні органу досудового розслідування, Вишинський ознайомлюватиметься з матеріалами провадження у межах досудового розслідування, тобто до 16 лютого 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський міський суд у четвер, 17 січня, продовжив строк тримання під вартою Вишинського до 16 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-