Справу Вишинського передадуть до суду у Києві

Справу Вишинського передадуть до суду у Києві

Укрінформ
Справа підозрюваного у державній зраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського розглядатиметься по суті в одному з районних судів міста Києва.

Про це поінформував у четвер в Херсоні під час засідання Херсонського міського суду, який розглянув клопотання про продовження Вишинському запобіжного заходу - тримання під вартою, прокурор прокуратури АР Крим Валерій Хараїм, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У зв’язку з тим, що строк досудового розслідування продовжений до 16 лютого 2019 року, то ми і просимо в межах цього досудового розслідування, тобто саме на 21 добу, продовжити строк його (Кирила Вишинського – ред.) утримання під вартою. Оскільки ми вважаємо, що це потрібно для того, щоб скерувати справу до суду... Тому що справа буде скеровуватися до одного з районних судів міста Києва», - сказав Хараїм.

Інформацію про те, що справа Вишинського розглядатиметься по суті в одному із районних судів Києва підтвердив після судового засідання і один із адвокатів Вишинського Ігор Мокін.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня 2019 року Херсонський міський суд продовжив строк тримання під вартою Кирила Вишинського до 16 лютого 2019 року.

15 травня 2018 року прокуратура Автономної Республіки Крим спільно із СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

Читайте також: Суд продовжив арешт Вишинського до 16 лютого

За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній і інформаційній безпеці. Керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді, і він був затриманий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-