Суд у Москві продовжив тримання під вартою чотирьом українським морякам

Суд у Москві продовжив тримання під вартою чотирьом українським морякам

Укрінформ
Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою 4-м українським морякам Віктору Безпальченко, Володимиру Варимезу, Владиславу Костишину, Володимиру Лісовому до 24 квітня 2019.

Про це повідомляє Громадське.

Адвокати моряків клопотали про передачу справ до військового суду, наголошуючи на тому, що їх підзахисні є військовополоненими. Утім суддя відхилила клопотання.

Натомість слідчі ФСБ просили продовжити термін тримання під вартою чоловікам, наголошуючи лише на ризику переховування підозрюваних від слідства. Утім адвокати заявили, що слідчі фактично необгрунтували цей ризик.

Самі моряки повністю підтримали своїх адвокатів і не відповідати на жодні питання судді, які не стосуються їх імені та звання, посилаючись на Женевську конвенцію.

Попередньо суд задовольнив клопотання слідчого ФСБ про проведення засідання в закритому режимі. Адвокати заявили, що для цього не було підстав, адже в справі немає жодних секретних документів.

Як повідомлялось, 15 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту двадцятьом військовополоненим українським морякам.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Читайте також: Суд у Москві розгляне продовження арешту чотирьох захоплених українських моряків

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Зараз 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони військовополонені.

 Фото: Владислав Дубчак / Hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-