Суд у Москві залишив за гратами вже 20 українських моряків

Суд у Москві залишив за гратами вже 20 українських моряків

Укрінформ
Лефортовський суд Москви продовжив арешт ще чотирьох українських моряків, захоплених Росією у Керченській протоці, до 24 квітня.

Про це повідомляє Об'єднана група громадського спостереження за дотриманням конституційних свобод Росії у Twitter.

"Мельничук Олег, Артеменко Андрій, Ейдер Андрій і Сорока Василь за рішенням судді Каневої залишаються в СІЗО до 24 квітня”, - йдеться в повідомленні.

Таким чином, суд вже продовжив арешт 20 українським морякам.

20 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Читайте також: Росія використовує полонених українських моряків у своїй політичній грі - США

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Зараз 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони військовополонені.

У вівторок, 15 січня, Лефортовський суд Москви почав розгляд клопотання ФСБ про продовження арешту українським морякам. Справи українських моряків суд розглядає по «четвіркам».

Засідання проходить у закритому режимі. Адвокати моряків подавали клопотання про передачу справи на розгляд до Військового гарнізонного суду, однак його було відхилено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-