Лефортовський суд продовжив арешт ще чотирьом українським морякам

Лефортовський суд продовжив арешт ще чотирьом українським морякам

Укрінформ
Лефортовський суд Москви продовжив арешт для ще чотирьох українських моряків, захоплених Росією у Керченській протоці, до 24 квітня.

Про це повідомляє Об'єднана група громадського спостереження за дотриманням Конституційних свобод Росії у Twitter .

"Для Будзило Юрія, Небилиці Богдана, Чуліба Сергія, Без'язичного Юрія суддя Галімова також продовжила термін утримання під вартою до 24 квітня", - наголошується у повідомленні.

Таким чином, суд вже продовжив арешт 16 українським морякам.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Зараз 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони військовополонені.

Читайте також: Посольство України та адвокати просять домашнього арешту для полонених моряків

У вівторок, 15 січня, Лефортовський суд Москви вже продовжив арешт 12 українським морякам до 24 квітня. Справи українських моряків суд розглядає по «четвіркам».

Засідання проходить у закритому режимі. Адвокати моряків подавали клопотання про передачу справи на розгляд до Військового гарнізонного суду, однак його було відхилено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-