У Росії продовжили арешт ще чотирьом українським морякам

У Росії продовжили арешт ще чотирьом українським морякам

Укрінформ
Лефортовський суд Москви продовжив арешт ще чотирьом українським морякам, захопленим у Керченській протоці, до 24 квітня.

Про це повідомляє «МБХ медіа».

«Суд продовжив арешт ще чотирьом морякам. Сьогодні також відбудуться засідання щодо інших 12 затриманих», - йдеться у повідомленні.

Раніше 15 січня Лефортовський суд Москви продовжив арешт до 24 квітня вісьмом українським морякам. Справи українських моряків суд розглядає по «четвірках».

Засідання проходить в закритому режимі. Адвокати моряків подавали клопотання про передання справи на розгляд до Військового гарнізонного суду, однак воно було відхилене.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Читайте також: Суд РФ продовжив арешт вісьмом українським морякам

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Наразі 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-