Православна церква України обов'язково отримає статус патріархії — Філарет

Православна церква України обов'язково отримає статус патріархії — Філарет

Укрінформ
Православна церква України обов'язково отримає статус патріархії, але для цього потрібно об'єднати все українське православ'я.

Про це заявив почесний патріарх Православної церкви України Філарет у виступі після подячного молебня в Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми маємо статус митрополії, але наша мета — досягти патріархату, і ми обов'язково досягнемо цього. Для цього треба об'єднати все українське православ'я. Чим швидше ми об'єднаємо все українське православ'я в одну єдину українську православну церкву, тим швидше отримаємо визнання нашого статусу не митрополії, а патріархату", - сказав Філарет.

Він додав, що це майбутнє, а поки що треба дякувати за митрополію і Вселенському патріарху Варфоломію, і Президенту України Петру Порошенку, і всьому українському народу, який хотів автокефалії, і просити в Бога допомоги в об'єднанні українського православ'я.

"Ми обов'язково об'єднаємося - іншого шляху в українців немає", - переконаний почесний патріарх Православної церкви України.

Він зауважив, що сьогодні деякі наші брати поки що не хочуть об'єднуватися з ПЦУ і сподіваються на силу Москви.

"Але Москва втратить свою силу, і перемога буде наша, українська, разом з усім цивілізованим світом - з Америкою, Європою, бо ми не самі", - акцентував Філарет.

Читайте також: Порошенко у Луцьку взяв участь у молебні на подяку за отримання Томосу

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко прибув до Луцька, де взяв участь у подячному молебні за отримання томосу про автокефалію та утворення Православної церкви України. За інформацією місцевих ЗМІ, очікується, що після богослужіння Порошенко вийде на Театральний майдан міста, аби поспілкуватися з лучанами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-