Близько півсотні справ НАБУ, переданих до суду, не розглядаються

Близько півсотні справ НАБУ, переданих до суду, не розглядаються

Укрінформ
Станом на кінець 2018 року прокурори САП направили до суду 176 обвинувальних актів у справах НАБУ. При цьому у 46 справах досі не відбулося підготовчого судового засідання.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ.

Зазначається, що вкотре перенесено апеляційний розгляд на ухвалу про повернення обвинувального акту у так званій справі "тернопільських прокурорів". Це провадження перебуває у різних судових інстанціях з 11 листопада 2016 року, і наступне чергове засідання було призначене на 3 січня 2019 року.

Читайте також: Верховний Суд дозволив приховувати декларації військових прокурорів - ЦПК

Іншу справу — за фактом завдання збитків ПАТ “ДПЗКУ” — служителі Феміди також не поспішають розглядати: вже понад два роки не може відбутися підготовче засідання.

"Невтішна ситуація й із розглядом справ, в яких підготовче засідання відбулося. Наприклад, у кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Хмельницької обласної ради 29 листопада 2018 року чергове судове засідання фактично не відбулось у зв'язку з відсутністю захисника підсудного через його участь в іншому провадженні. Враховуючи те, що у цій категорії справ участь захисника є обов'язковою, судом відкладено розгляд на 25 січня 2019 року. З моменту направлення обвинувального акту до суду це другий випадок відкладення підготовчого судового засідання через неявку захисника підсудного", - йдеться у повідомленні.

З-поміж 36 рішень у справах від НАБУ і САП, судді винесли лише два вироки щодо трьох осіб, пов’язані з реальним покаранням у вигляді позбавлення волі. Інші рішення – це затвердження угод про визнання винуватості або призначення покарання, відповідно до якого особи не перебувають у місцях позбавлення волі, вказують у НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-