Митрополит Макарій відмовився стати почесним громадянином Львова через Філарета

Митрополит Макарій відмовився стати почесним громадянином Львова через Філарета

Укрінформ
Очільник колишньої Української автокефальної церкви (УАПЦ) митрополит Макарій заявив, що не прийме звання «почесний громадянин Львова» разом із главою колишньої УПЦ Київського патріархату Філаретом через «непокору» останнього Вселенському патріархату.

Як заявили в прес-службі Львівської єпархії УАПЦ, митрополит Філарет «не бажає прийняти визнаний Вселенською Патріархією митрополичий устрій Православної Церкви України».

Зазначається, що саме через це Макарій і Філарет не були присутні в Стамбулі на церемонії вручення Томоса.

"Саме небажання зняти патріярший куколь і стало причиною відсутності архієреїв 6 січня у Константинополі. Митрополит Макарій, визнаючи рішення Матері-Церкви, відмовляється від пропозиції мера Львова Андрія Садового щодо отримання звання почесного громадянина Львова разом із Митрополитом Філаретом, який ігнорує рішення Вселенської Патріярхії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Буковині до ПЦУ готові приєднатися ще 15 церковних громад

Водночас Садовий написав у Facebook, що його ініціатива залишається в силі.

«Сьогодні отримав таку заяву владики Макарія. Дуже прикро, що такі речі відбуваються серед вищого духовенства. Моя ініціатива все ж залишається в силі», - зазначив очільник Львова.

Читайте також: Порошенко присвоїв Філарету звання "Герой України"

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-